Vrtec Zmajček Kozje

OBVESTILO O VPISU V VRTEC ZMAJČEK

          MARČEVSKA PRIREDITEV RAD/A TE IMAM

V sredo, 20. marca smo imeli skupno prireditev, ki smo jo namenili družinam, kajti družina je temeljna celica naše družbe in je prostor, kjer rastemo kot posamezniki, se učimo ljubezni, vrednot, spoštovanja in raznolikosti. Tudi vrtec lahko postane pomemben del družinske izkušnje, kjer se ustvarja trdna podlaga za otrokov nadaljnji razvoj.

Vsaka družina ima svoja pravila in navade. Na prireditvi pa smo predstavili naša pravila, navade in rutino, naše velike vrtčevske družine.


NEKAJ UTRINKOV S PUSTOVANJA

                     DOGAJALO SE JA JANUARJA-MESEC BREZ IGRAČ




MEDVEDKI

METULJI

RAČKE

SOVICE

LISIČKE





ZMAJČKI

  DOGAJALO SE JE DECEMBRA

OTROCI SKUPINE METULJI (5-6 LET)

Mesec december je v našem vrtcu priskrbel za kar nekaj  presenečenj. Na začetku nas je presenetil sneg tako, da so lahko otroci puščali sledi v snegu in se igrali z njim.

V kinodvorani je otroke, ki spadajo v šolski okoliš OŠ Kozje, obdaril dedek Mraz, seveda ob pomoči občine Kozje. Pred njegovim prihodom so za praznično glasbeno vzdušje priskrbeli učenci OŠ Kozje.

Naš vrtec je postajal vedno bolj praznično okrašen. V igralnici, ki trenutno sameva, je nastala pravljična dežela v kateri je babica Zima brala ali pripovedovala pravljice. Obiskal nas je dedek Mraz, ki je otroke razveselil z darili.

Skupine so si medsebojno nastopile, ravno tako so nam v goste prišli učenci OŠ Kozje z glasbenim nastopom in učenci OŠ Lesično z dramsko igro "Prost dan". 

Mesec se zaključil v pričakovanju novega leta in veliko preživetega časa z družino.

 

OTROCI SKUPINE RAČKE (1-2 LET)


OTROCI SKUPINE ZMAJČKI (4-5 LET)

OTROCI SKUPINE MEDVEDKI (1-2 let)

OTROCI SKUPINE LISIČKE (2-3 LET)

DOGAJALO SE JE NOVEMBRA

V mesecu novembru smo v vseh skupinah imeli v ospredju zdravo prehrano. Potekale so dejavnosti od žita do kruha. V vsaki igralnici je babica umesila kruh skupaj z otroki. Vsaka skupina je umesila drugačen kruh in sicer koruznega, pirinega,  polnozrnatega, rženega in ajdovega. Kuharice so kruh spekle in v petek na tradicionalnem slovenskem zajtrku, smo različne vrste kruha razdelili po skupinah, da so ga otroci lahko okušali. Na dan slovenskega tradicionalnega zajtrka so se nam v vrtcu pridružili županja ga. Milenca Krajnc, ga. Kolar Marivc, g, Franc Kramar, g. Jernej Šulc in ravnatelj g. Roman Gradišek. Tokrat smo prvič zajtrkovali v novem prizidku vrtca.

Vzporedno so potekale tudi dejavnosti v okviru projekta Turizem in vrtec. Otroci so spoznavali kozjansko jabolko. Jabolka so lupili, rezali,  kuhali kompote, marmelade......

Seveda so otroci veliko likovno ustvarjali, prebirali pravljice, dramatizirali  "Repa velikanka", si ogledali lutkovno igro 2Pod medvedovim dežnikom", ki so jo zaigrale strokovne delavke. 

Vsaka skupina si je ogledala čebelnjak v bližini vrtca, kjer jim je čebelar Franc Kramar povedal veliko zanimivega o življenju čebel.

 OTROCI SKUPINE LISIČKE (2-3 LET)


SKUPINA METULJI (5-6 LET)



SKUPINA RAČKE (1-2 LET)

OTROCI SKUPINE MEDVEDKI (1-2 LET)

SKUPINA SOVICE (3-4 LET)

SKUINA ZMAJČKI (4-5 LET)

IZJAVA ZA DEDKA MRAZA 2023- ŠOLSKI OKOLIŠ KOZJE 

Tudi letos nas bo v mesecu decembru obiskal dedek Mraz. Osnovna šola Kozje, enota vrtec Zmajček Kozje, v sodelovanju z Občino Kozje pripravlja presenečenje za predšolske otroke, rojene v letu 2021, 2020, 2019, 2018. Starši prijavite (izpolnite spodnjo izjavo) svojega otroka, ki ima stalno bivališče v Občini Kozje in spada pod šolski okoliš OŠ Kozje. Otroke, ki že obiskujejo vrtec Zmajček Kozje ni potrebno prijavljati, kakor tudi ne otroke, ki obiskujejo prvi razred OŠ Kozje. 

Prijave pošljite na vrtec.zmajcek@os-kozje.si do srede, 6.12.2023.

>prijavnica


Vabilo za dedka Mraza boste prejeli po pošti.

Prisrčen pozdrav!

  UTRINKI MESECA SEPTEMBRA IN OKTOBRA 

OTROCI SKUPINE LISIČKE (2-3)

OTROCI SKUPINE SOVICE (3-4)

OTROCI SKUPINE RAČKE (1-2)

OTROCI SKUPINE MEVEDKI (1-2)

OTROCI SKUPINE ZMAJČKI (4-5)

        UTRINKI Z OTVORITVE PRIZIDKA VRTCA